Uvjeti korištenja

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

PRODAVATELJ:

CER-CO društvo s ograničenom odgovornošću
(skraćeno: CER-CO d.o.o.)

Sjedište/adresa:

Biljevec 76, 42243 Maruševec, Hrvatska (Croatia)

Adrese elektroničke pošte:

[email protected]

[email protected]

Web: https://startcbd.eu/

Upisan u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu pod brojem (MBS): 070015037

OIB: 58615427252

VAT: HR58615427252

MB: 03929442

Temeljni kapital: 20.000,00 kuna, u cijelosti uplaćen

Uprava: Marko Cerjan, direktor poduzeća

Osoba ovlaštena za zastupanje: Marko Cerjan  direktor

Kontakti:

tel/fax: ++385 42 729 581

GSM:

++385 98 940 8 666 (Marko Cerjan  direktor)

IBAN: HR9123600001101749467

SWIFT: ZABAHR2X

Transakcijski računi otvoren u: Zagrebačka banka d.d. 2360000-1101749467

KUPAC

Punoljetna, potpuno poslovno sposobna osoba odnosno njezin zastupnik koja odabere barem jedan proizvod na internet stranici, ubaci ga u košaricu, odabere način plaćanja i pošalje narudžbu prodavatelju. Kupac je odgovoran za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom naručivanja i/ili kupovine proizvoda u web trgovini CER-CO d.o.o. .

Za kupovinu se nije potrebno registrirati.

KORISNIK

Svaka osoba koja pristupi internet stranici www.startcbd.eu , bilo u svrhu razgledavanja ili kupnje proizvoda koji se nude na toj stranici.
Korištenjem internet stranice CER-CO d.o.o. smatra se da su korisnici stranice u svakom trenutku upoznati s Općim uvjetima poslovanja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

CER-CO d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne obavijesti ukinuti ili zamijeniti sadržaj od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja. Stoga su korisnici dužni prilikom svake posjete internet stranici CER-CO d.o.o. pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. U suprotnom, Prodavatelj se oslobađa bilo kakve odgovornosti.

Korisnik prihvaća činjenicu da ponekad može biti otežan i/ili onemogućen pristup internet stranici www.startcbd.eu zbog održavanja stranice ili zbog događaja na koje CER-CO d.o.o. nema utjecaja.

Zabranjeno je koristiti internet stranice CER-CO d.o.o. na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Prodavatelju ili bilo kojoj trećoj strani. Korisnici ne smiju putem ove internetske stranice objavljivati ili prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju ili na bilo koji način krše prava drugih te koji su po svojoj prirodi nezakoniti.

CER-CO d.o.o. se u potpunosti odriče odgovornosti za bilo kakvu štetu koja bi eventualno mogla nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani korištenjem internet stranice CER-CO d.o.o. .

Korištenje Internet stranice CER-CO d.o.o. se ne naplaćuje.

UVJETI PRODAJE

Prodavatelj se obvezuje davati što točniji opis proizvoda ponuđenih u web trgovini i sliku, no ne može jamčiti stopostotnu točnost prikazanih podataka. Moguća su odstupanja stvarnih podataka proizvođača od podataka dostupnih na internet stranici prodavatelja. Također, slike treba shvatiti informativno.

Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u web trgovini nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena, prodavatelj zadržava pravo na izmjenu u kojem slučaju će informirati kupca o promjeni ili ispravnosti cijene te omogućiti da se narudžba potvrdi ili otkaže.

Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti naručene artikle, kontaktirati će kupca telefonskim putem ili putem dostavljene adrese kako bi ga obavijestio o tome i ponudio alternativu.

Kod izvršenja obvezujuće narudžbe, odnosno sklapanja ugovora na daljinu, kupac potvrđuje da je upoznat o svim glavnim informacijama koje kupac treba znati prilikom zaključenja ugovora na daljinu, a sve u skladu sa čl. 57. Zakona o zaštiti potrošača i Općim uvjetima poslovanja prodavatelja.

Cijena proizvoda

Uz svaki proizvod istaknuta je maloprodajna cijena u kunama s uključenim PDV-om (Prodavatelj je u sustavu PDV-a). Protuvrijednost u eurima (EUR) obračunata je prema važećem središnjem tečaju Hrvatske narodne banke i isključivo je informativne prirode. Točan iznos cijene u eurima (EUR) ovisi o važećem tečaju banke krajnjeg korisnika u trenutku plaćanja. Pod cijenom proizvoda podrazumijeva se cijena za plaćanjem pouzećem, uplatom na račun (putem e-bankarstva ili općom uplatnicom) i karticama.
Izražene cijene proizvoda ne uključuju trošak dostave, koji se posebno zaračunava. Za narudžbe iznad određenog iznosa dostava je besplatna, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to navedeno u ovim Općim uvjetima poslovanja.
Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda, cijena dostave, cijena PDV-a, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu narudžbe.
Prodavatelj pridržava pravo na promjenu cijena bez prethodne najave.

Troškovi dostave

Cijena dostave ovisi o vrijednosti narudžbe i lokaciji dostave.

Hrvatska

Za narudžbe ispod 400 kn naplaćuje se dostava u iznosu od 25 kn i vrijedi za područje Hrvatske.
Za narudžbe vrijednosti iznad 400 kn dostava je besplatna.

Dostavu vršimo u zemlje EU (Austrija, Francuska, Grčka, Italija, Mađarska, Slovenija, Češka, Njemačka, Poljska)

Država Cijena do 2kg Cijena do 3kg Cijena do 5kg Cijena do 10kg
Slovenija 83,66 kn 101,49kn 102,51 kn 103,53 kn
Austrija 80,90 kn 134,56 kn 137,73 kn 141,63 kn
Njemačka 84,10 kn 160,86 kn 164,54 kn 168,21 kn
Češka 80,48 kn 120,44 kn 124,00 kn 132,58 kn
Francuska 132,54 kn 168,34 kn 170,33 kn 172,31 kn
Grčka 119,63 kn 252,49 kn 284,40 kn 316,31 kn
Mađarska 92,60 kn 108,94 kn 112,51 kn 116,09 kn
Italija 119,96 kn 205,25 kn 207,90 kn 210,58 kn
Poljska 93,45 kn 223,19 kn 224,84 kn 226,51 kn

Dostava se vrši putem GLS dostavne službe.

UVJETI PLAĆANJA

Web trgovina internet stranice CER-CO d.o.o. omogućuje kupnju odabranih artikala plaćanjem pouzećem, virmanom ili debitnom/kreditnom karticom (MAESTRO, VISA, MASTERCARD, DINERS, DINERS obročno, AMERICAN EXPRESS, AMERICAN EXPRESS obročno). Uslugu plaćanja karticama omogućava HT Pay Way. Podaci o karticama ne pohranjuju se u sustavu internet trgovine CER-CO d.o.o. već su pohranjeni kod pružatelja usluge online plaćanja. HT nije uključen u ugovorni odnos između prodavatelja i kupca.

Web trgovina internet stranice CER-CO d.o.o. omogućuje kupnju odabranih artikala plaćanjem pouzećem, virmanom ili debitnom/kreditnom karticom (MAESTRO, VISA, MASTERCARD, DINERS, DINERS obročno, AMERICAN EXPRESS, AMERICAN EXPRESS obročno). Uslugu plaćanja karticama omogućava HT Pay Way. Podaci o karticama ne pohranjuju se u sustavu internet trgovine CER-CO d.o.o. već su pohranjeni kod pružatelja usluge online plaćanja. HT nije uključen u ugovorni odnos između prodavatelja i kupca.

Prilikom kupovine kreditnom karticom kupljena roba se ne isporučuje na temelju potvrde o uplati, već tek nakon što uplata bude vidljiva na transakcijskom računu prodavatelja. Ukoliko se uplata izvršava iz inozemstva, sve troškove transakcija snosi kupac.

Sve cijene prikazane na stranicama web trgovine CER-CO d.o.o. iskazane su u hrvatskim kunama i uključuju zakonsku stopu poreza na dodanu vrijednost. Razlikuju se cijene za jednokratno plaćanje (virmansko ili kartično) od kartičnog plaćanja na rate.

Minimalni iznos transakcije za plaćanje na rate iznosi 500,00 kn.

Izjava o konverziji valute

Sva plaćanja karticama provode se u hrvatskim kunama. Ukoliko se plaća nekom drugom valutom, iznos koji će teretiti karticu dobije se preračunavanjem hrvatskih kuna u izabranu valutu, a prema tečaju Hrvatske narodne banke. Kod plaćanja navedeni iznos preračunava se u lokalnu valutu prema tečaju kartičarske kuće. Posljedica plaćanja u drugim valutama je moguće manje odstupanje naplaćenog iznosa od iznosa prikazanog u internet trgovini.

POVRAT I REKLAMACIJE

Sukladno čl. 10. Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) svi prigovori te reklamacije vezane za materijalne nedostatke proizvoda mogu se izreći u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte na adresu prodavatelja:

Biljevec 76, 42243 Maruševec, Hrvatska
e-mail: [email protected]

Pravo na reklamaciju kupac stječe ukoliko:

– se dostavljeni artikli razlikuju od naručenih
– su dostavljeni artikli oštećeni prilikom isporuke.

U slučaju da se nakon primitka kupljenog artikla od strane kupca pokaže da artikl ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja, kupac koji je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku može po svom izboru :

– zahtijevati od prodavatelja da nedostatak ukloni,
– zahtijevati od prodavatelja da mu preda drugi artikl bez nedostatka,
– zahtijevati sniženje cijene,
– tražiti povrat novca.

Cijena se snižava prema odnosu između vrijednosti stvari bez nedostatka i vrijednosti stvari s nedostatkom (čl. 420. Zakona o obveznim odnosima).

Ukoliko se kupac odluči za povrat novca, mora prodavatelju najprije dati primjereni rok za ispunjenje ugovora, odnosno rok da isporuči artikl bez nedostatka. Tek nakon tog roka, ako prodavatelj ne isporuči artikl bez nedostatka, kupac može tražiti povrat uplaćenog iznosa.
Zahtjev za povratom se obavezno dostavlja prodavatelju u pisanom obliku, a u prilogu mora biti račun iz kojeg je vidljiva kupnja kod prodavatelja.

Jednostrani raskid ugovora

Kupac ima pravo jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da bi ostvario svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, Kupac mora Prodavatelja obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu CER-CO d.o.o., Biljevec 76, 42243 Maruševec ili elektroničkom poštom na [email protected], u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i niže priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora. Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Ako je Kupac jednom narudžbom naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok od 14 dana započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe. Ako je ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni period, rok od 14 dana započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka robe. 

Ako Prodavatelj nije obavijestio Kupca o njegovu pravu na jednostrani raskid ugovora, pravo Kupca na jednostrani raskid ugovora prestaje po isteku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti).
Ako je Prodavatelj dostavio Kupcu obavijest o njegovu pravu na jednostrani raskid ugovora u roku od 12 mjeseci (računajući od roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti), pravo na jednostrani raskid ugovora prestaje po isteku 14 dana od dana kada je Kupac primio tu obavijest.

U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj strani ono što je primila na temelju ugovora. Iskoristi li Kupac svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, Prodavatelj mora bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad je zaprimio obavijest o odluci Kupca da raskida ugovor, vratiti Kupcu sve što je ovaj platio na temelju ugovora. Prodavatelj nije u obvezi izvršiti povrat dodatnih troškova koji su rezultat Kupčevog izričitog izbora vrste prijevoza koji je različit od najjeftinije vrste standardnog prijevoza koji je ponudio Prodavatelj. Osim ako nije ponudio da robu koju Kupac vraća sam preuzme, Prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenog tek nakon što mu roba bude vraćena, odnosno, nakon što mu Kupac dostavi dokaz da je robu poslao natrag Prodavatelju, ako bi o tome Prodavatelj bio obaviješten prije primitka robe. Prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenoga služeći se istim sredstvima plaćanja kojim se koristio Kupac prilikom plaćanja osim ako Kupac izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da Kupac ne bude obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat.

Osim ako je Prodavatelj ponudio da robu koju Kupac vraća sam preuzme, Kupac mora izvršiti povrat robe bez odgađanja a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor. Smatra se da je Kupac izvršio svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošalje robu ili je preda Prodavatelju, odnosno osobi koju je Prodavatelj ovlastio da primi robu.

Izravne troškove povrata robe snosi sam Kupac.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ako Kupac jednostrano raskine ugovor dužan je vratiti proizvod neoštećen i nekorišten, sa svim pripadajućim dijelovima, u originalnoj i neoštećenoj ambalaži i sa svom primljenom pripadajućom dokumentacijom uz proizvod (jamstvo, tehnička uputa, uputa za sklapanje, uputa za uporabu i sl.), a svaka oznaka kojoj je svrha ukazati kako proizvod nije korišten ili oštećen ne smije biti uklonjena ili oštećena. Proizvod mora biti originalno zapakiran i primjeren za daljnju prodaju i korištenje.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

  • predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora
  • predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji Kupca ili koja je jasno prilagođena Kupcu
  • predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
  • predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
  • predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
  • Kupac posebno zahtijevao posjet Prodavatelja radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je Kupac izrijekom zahtijevao, Prodavatelj pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom
  • predmet ugovora isporuka zapečaćenih audio snimaka ili video snimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke   

> Obrazac za jednostrani raskid ugovora (pdf)

Rješavanje sporova

U slučaju eventualnog spora Prodavatelj i Kupac će nastojati spor riješiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće nadležni su hrvatski sudovi uz primjenu hrvatskog prava. Rješavanje sporova je moguće i pred Sudom časti Hrvatske gospodarske komore (adresa: Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, e-mail: [email protected]) ili drugim centrima za mirenje.

Platforma za online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti putem slijedećeg linka: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

Platforma za online rješavanje sporova je interaktivna internet stranica koja je dostupna i na hrvatskom jeziku. Osim informacija o svim raspoloživim tijelima za alternativno rješavanje potrošačkih sporova na području Europske unije, njihovim postupcima, nadležnostima i troškovima, Platforma daje jednostavne upute kako se registrirati i podnijeti pritužbu.

Trajanje ugovora

Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane Kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio ugovora.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

CER-CO d.o.o. posebnu pažnju posvećuje privatnosti i zaštiti osobnih podataka naših kupaca. Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka Europske unije, kao i Zakonu o zaštiti osobnih podataka i drugim zakonskim propisima Republike Hrvatske, prikupljamo samo najnužnije osobne podatke korisnika u svrhu obrade upita i/ili narudžbe. Prilikom slanja upita i/ili narudžbe kupac daje suglasnost za obradu svojih podataka. Svaki korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje ili ažuriranje svojih podataka slanjem obavijesti na [email protected].

Osobni podaci se štite sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i neće se ni na koji način učiniti dostupnim trećim stranama osim onim poslovnim partnerima koji su nužni za realizaciju isporuke narudžbe. CER-CO d.o.o. ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite vaših podataka.
Osobne podatke ne prosljeđujemo neovlaštenim osobama niti organizacijama, niti ih koristimo za neke druge, nepredviđene i nedozvoljene svrhe.

Prilikom plaćanja kreditnim karticama u web trgovini www.startcbd.eu, kupac broj kreditne kartice i druge podatke upisuje izravno u obrazac pružatelja usluge online plaćanja, koji je sigurnom SSL vezom spojen s našom web trgovinom. Podaci o kreditnim karticama kupaca ne pohranjuju se u sustavu web trgovine CER-CO d.o.o. te ni na koji način nisu izloženi dohvatu niti neovlaštenom korištenju od strane trećih osoba.

Da bi se zaštitili osobni podaci i sami korisnici su odgovorni i dužni voditi brigu o sigurnosti svoje e-mail adrese te odgovarajuće antivirusne zaštite svog računala.

Voditelj obrade osobnih podataka

Za obradu osobnih podataka odgovoran je Prodavatelj (CER-CO d.o.o., Biljevec 76, 42243 Maruševec, OIB: 58615427252, MBS: 070015037, telefon: +385 (0)42 729 581, e-mail: [email protected] ).
Kontakt podaci osobe/službenika za zaštitu osobnih podataka: [email protected]

Svrhe obrade osobnih podataka

Prodavatelj osobne podatke Korisnika prikuplja i koristi u svrhu sklapanja i ispunjenja kupoprodajnih ugovora te kako bi ispunio zakonske i regulatorne obveze kao i u svrhu ostvarenja vlastitih legitimnih interesa zakonitog poslovanja.

Obradu osobnih podataka izvodimo sukladno Općoj odredbi o zaštiti podataka i važećim zakonskim propisima Republike Hrvatske.

Osobni podaci i dostupnost trećim osobama

Prodavatelj čuva osobne podatke Korisnika (ime, prezime, adresa, e-mail adresa i broj telefona, naziv i OIB tvrtke), za koje je Korisnik dao suglasnost prilikom kupnje/registracije. Korisnikove osobne podatke Prodavatelj dijeli samo s partnerskom dostavnom službom kako bi osigurao da naručeni proizvodi stignu do Korisnika. Ako Korisnik ne želi da Prodavatelj čuva njegove osobne podatke, niti da ih dijeli s partnerima, može povući svoju privolu putem e-maila [email protected]
Prodavatelj osobne podatke Korisnika ne prosljeđuje neovlaštenim osobama niti organizacijama, niti ih koristi za neke druge, nepredviđene i nedozvoljene svrhe.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a najmanje za vrijeme trajanja ugovora između Korisnika i Prodavatelja.

U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i posebno su zaštićeni su tako da se komunikacija između računala Korisnika i internet stranice startcbd.eu odvija sigurnosnim protokolom. Svi osobni podaci Korisnika osigurani su organizacijskom i tehničkom zaštitom od neovlaštenog pristupa, izmjene, širenja ili brisanja. Prodavatelj provodi sve razumne mjere za zaštitu podataka, ali ne može jamčiti zaštitu informacija prenesenih na ili s interneta pa stoga nije odgovoran za informacije koje na takav način primi treća strana.

Pristup i ispravak osobnim podacima

Korisnik može od Prodavatelja zatražiti i dobiti cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na e-mail adresu osobe za zaštitu osobnih podataka: [email protected]

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav), a može to učiniti zahtjevom na e-mail adresu osobe za zaštitu osobnih podataka [email protected] hr i podaci će nakon provjere autentičnosti zahtjeva biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od Prodavatelja putem e-maila, odnosno može poslati e-mail poruku na e-mail adresu osobe za zaštitu osobnih podataka [email protected] u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka Korisnik smatra da ima osnove za prigovor, prigovor može podnijeti na e-mail adresu osobe za zaštitu osobnih podataka na [email protected]

Izmjena Izjave o privatnosti i sigurnosti podataka   

Ovu Izjavu o privatnosti i sigurnosti podataka, Prodavatelj može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na internet stranici startcbd.eu. Ukoliko se Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti i sigurnosti podataka, upućujemo Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi internet stranicu startcbd.eu. Izmjena Izjave o privatnosti i sigurnosti podataka stupa na snagu objavom na internet stranici startcbd.eu. Nastavak uporabe internet stranice startcbd.eu od strane Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti i sigurnosti podataka.

Pravila o postupanju s “kolačićima” (cookies)

Kolačići (eng. Cookie) i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na internet stranici na razne načine npr. kako bi internet stranica bolje funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.

Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji internet stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava internet stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.

Kolačići se mogu klasificirati kao:
Privremeni kolačići (Session cookies) – pohranjuju se na računalu, te se automatski brišu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Omogućuju internet stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

Trajni kolačići (Persistent cookies) – ostaju u internetskom pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. Uz pomoć ovih kolačića internet stranice pohranjuju podatke kako bi se korisnicima olakšalo korištenje. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje korištenje funkcionalnosti „zapamti me“ prilikom prijavljivanja, tako da se ne mora upisivati korisničko ime i lozinka svaki puta kada ih se posjećuje.

Kolačić od prve strane – oni dolaze s internet stranice koju je korisnik posjetio, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju internet stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti internet stranicu.

Kolačići od treće strane – postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i Google AdWords), i najčešće služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.

U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome… može se odrediti koje kolačiće korisnik želi prihvatiti a koje odbiti. Mjesto na kojem se mogu pronaći postavke ovisi o vrsti pretraživača.

Na internet stranici startcbd.eu u svrhu uvida u statistiku posjećenosti koristi se Google Analytics. Google Analytics omogućava uvid u posjećenost iz izvora kao što su pay-per-click mreže, e-mail marketing, display oglašavanje, web tražilice i slično.
Internet stranica također koristi Google Adwords i Facebook Pixel kao kanal za oglašavanje naših proizvoda.

Na internet stranici startcbd.eu omogućena je prijava za Newsletter posredstvom servisa MailChimp, u koju svrhu se prikupljaju e-mail adrese Korisnika koji žele primati obavijesti o novostima i akcijama na internet stranici startcbd.eu.

Sigurnost

HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

3dsecure upute za sigurnu internetsku kupovinu

Mastercard® SecureCode™ je usluga Mastercarda i izdavatelja vaše kartice koja vam pruža dodatnu sigurnost prilikom online kupovine. Za korištenje ove usluge nije vam potrebna nova Mastercard ili Maestro® kartica. Vi birate svoj osobni Mastercard SecureCode i nikada ga ne dijelite internetskim trgovcem. Privatni kod znači dodatnu sigurnost protiv neautorizirane upotrebe vaše kreditne ili debitne kartice kada kupujete on-line.
Svaki puta kada plaćate online Vašom MasterCard ili Maestro karticom, otvara se prozor izdavatelja Vaše kartice i traži Vas da unesete osobni SecureCode, jednako kao što vas traži da unesete PIN na bankomatu. U samo nekoliko sekundi izdavatelj kartice potvrđuje Vaše podatke i omogućava Vam da završite svoju online kupovinu.
Opširnije o Mastercard® SecureCode™ usluzi pogledajte na poveznici.

Verified by Visa – Ista kartica, dodatna online sigurnost.

Verified by Visa je usluga koja Vam omogućava online kupovinu uz dodatnu sigurnost. Jednostavnim postupkom Verified by Visa Vaš identitet se potvrđuje prilikom kupovine u online trgovinama uključenima u program. Ovaj pogodan način kupovine moguć je putem Vaše postojeće Visa kartice.
Osim toga, Verified by Visa je brz postupak. Potrebno je samo jednom registrirati svoju karticu i sastaviti svoju vlastitu lozinku. Potom, nakon obavljene kupnje u trgovinama uključenima u program, pojavit će se Verified by Visa prozor. Jednostavno unesite svoju lozinku i kliknite na “submit”. Vaš je identitet potvrđen, a kupovina sigurna.
Kako biste aktivirali Verified by Visa na svojoj Visa kartici ili saznali više o ovome, kontaktirajte svoju financijsku ustanovu koja Vam je izdala Vašu Visa karticu.
Opširnije o Verified by Visa usluzi pogledajte na poveznici.

American Express – jamstvo sigurne kupnje.

Kada kupujete online koristite American Express karticu kako biste iskoristili sve prednosti jamstva sigurne kupnje.

Vjerojatno nije promaklo vašoj pažnji da danas gotovo sve adrese imaju nastavak .com. Roba i usluge prodaju se na Internetu i kao rezultat toga došla je nova shopping era. Prednosti online kupnje su velike: danas gotovo sve možete kupiti na internetu, od knjiga do zrakoplovnih karata. Ipak, mnogi od nas su nervozni i ne osjećaju se sigurno kada treba dati broj kartice preko interneta. Imajući to na umu, PBZ Card je uveo novo osiguranje za svoje korisnike: jamstvo sigurne online kupnje. To osiguranje omogućuje da maksimalno koristite kupnju na internetu, a istovremeno uživate u osjećaju sigurnosti. PBZ Card stoji iza svake vaše kupnje, garantira sigurne transakcije i štiti vas od neovlaštenog trošenja bez obzira plaćate li American Express karticom u trgovini osobno, telefonskom narudžbom ili na internetu. Kada koristite American Express karticu za plaćanje na internetu, nećete biti odgovorni za troškove eventualne zloupotrebe kartice što vam omogućuje da sigurno i bezbrižno kupujete online.

PBZ Card provodi posebne mjere zaštite vaše online sigurnosti i privatnosti:

  • koristimo najnoviju tehnologiju kako bi vaš broj kartice bio zaštićen
  • imamo jasno izraženo određenje zaštite privatnosti (Online Privacy Protection Policy) kojeg se dosljedno pridržavamo

Opširnije o American Express – jamstvu sigurne kupnje pogledajte na poveznici.