Uvjeti korištenja

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

PRODAVATELJ:

CER-CO društvo s ograničenom odgovornošću
(skraćeno: CER-CO d.o.o.)

Sjedište/adresa:

Biljevec 76, 42243 Maruševec, Hrvatska (Croatia)

Adrese elektroničke pošte:

[email protected]

[email protected]

Web: https://startcbd.eu/

Upisan u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu pod brojem (MBS): 070015037

OIB: 58615427252

VAT: HR58615427252

MB: 03929442

Temeljni kapital: 20.000,00 kuna, u cijelosti uplaćen

Uprava: Marko Cerjan, direktor poduzeća

Osoba ovlaštena za zastupanje: Marko Cerjan  direktor

Kontakti:

tel/fax: ++385 42 729 581

GSM:

++385 98 940 8 666 (Marko Cerjan  direktor)

IBAN: HR9123600001101749467

SWIFT: ZABAHR2X

Transakcijski računi otvoren u: Zagrebačka banka d.d. 2360000-1101749467

KUPAC

Punoljetna, potpuno poslovno sposobna osoba odnosno njezin zastupnik koja odabere barem jedan proizvod na internet stranici, ubaci ga u košaricu, odabere način plaćanja i pošalje narudžbu prodavatelju. Kupac je odgovoran za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom naručivanja i/ili kupovine proizvoda u web trgovini CER-CO d.o.o. .

Za kupovinu se nije potrebno registrirati.

KORISNIK

Svaka osoba koja pristupi internet stranici www.startcbd.eu , bilo u svrhu razgledavanja ili kupnje proizvoda koji se nude na toj stranici.
Korištenjem internet stranice CER-CO d.o.o. smatra se da su korisnici stranice u svakom trenutku upoznati s Općim uvjetima poslovanja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

CER-CO d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne obavijesti ukinuti ili zamijeniti sadržaj od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja. Stoga su korisnici dužni prilikom svake posjete internet stranici CER-CO d.o.o. pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. U suprotnom, Prodavatelj se oslobađa bilo kakve odgovornosti.

Korisnik prihvaća činjenicu da ponekad može biti otežan i/ili onemogućen pristup internet stranici www.startcbd.eu zbog održavanja stranice ili zbog događaja na koje CER-CO d.o.o. nema utjecaja.

Zabranjeno je koristiti internet stranice CER-CO d.o.o. na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Prodavatelju ili bilo kojoj trećoj strani. Korisnici ne smiju putem ove internetske stranice objavljivati ili prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju ili na bilo koji način krše prava drugih te koji su po svojoj prirodi nezakoniti.

CER-CO d.o.o. se u potpunosti odriče odgovornosti za bilo kakvu štetu koja bi eventualno mogla nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani korištenjem internet stranice CER-CO d.o.o. .

Korištenje Internet stranice CER-CO d.o.o. se ne naplaćuje.

UVJETI PRODAJE

Prodavatelj se obvezuje davati što točniji opis proizvoda ponuđenih u web trgovini i sliku, no ne može jamčiti stopostotnu točnost prikazanih podataka. Moguća su odstupanja stvarnih podataka proizvođača od podataka dostupnih na internet stranici prodavatelja. Također, slike treba shvatiti informativno.

Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u web trgovini nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena, prodavatelj zadržava pravo na izmjenu u kojem slučaju će informirati kupca o promjeni ili ispravnosti cijene te omogućiti da se narudžba potvrdi ili otkaže.

Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti naručene artikle, kontaktirati će kupca telefonskim putem ili putem dostavljene adrese kako bi ga obavijestio o tome i ponudio alternativu.

Kod izvršenja obvezujuće narudžbe, odnosno sklapanja ugovora na daljinu, kupac potvrđuje da je upoznat o svim glavnim informacijama koje kupac treba znati prilikom zaključenja ugovora na daljinu, a sve u skladu sa čl. 57. Zakona o zaštiti potrošača i Općim uvjetima poslovanja prodavatelja.

UVJETI PLAĆANJA

Web trgovina internet stranice CER-CO d.o.o. omogućuje kupnju odabranih artikala plaćanjem pouzećem, virmanom ili debitnom/kreditnom karticom (MAESTRO, VISA, MASTERCARD, DINERS, DINERS obročno, AMERICAN EXPRESS, AMERICAN EXPRESS obročno). Uslugu plaćanja karticama omogućava HT Pay Way. Podaci o karticama ne pohranjuju se u sustavu internet trgovine CER-CO d.o.o. već su pohranjeni kod pružatelja usluge online plaćanja. HT nije uključen u ugovorni odnos između prodavatelja i kupca.

Web trgovina internet stranice CER-CO d.o.o. omogućuje kupnju odabranih artikala plaćanjem pouzećem, virmanom ili debitnom/kreditnom karticom (MAESTRO, VISA, MASTERCARD, DINERS, DINERS obročno, AMERICAN EXPRESS, AMERICAN EXPRESS obročno). Uslugu plaćanja karticama omogućava HT Pay Way. Podaci o karticama ne pohranjuju se u sustavu internet trgovine CER-CO d.o.o. već su pohranjeni kod pružatelja usluge online plaćanja. HT nije uključen u ugovorni odnos između prodavatelja i kupca.

Prilikom kupovine kreditnom karticom kupljena roba se ne isporučuje na temelju potvrde o uplati, već tek nakon što uplata bude vidljiva na transakcijskom računu prodavatelja. Ukoliko se uplata izvršava iz inozemstva, sve troškove transakcija snosi kupac.

Sve cijene prikazane na stranicama web trgovine CER-CO d.o.o. iskazane su u hrvatskim kunama i uključuju zakonsku stopu poreza na dodanu vrijednost. Razlikuju se cijene za jednokratno plaćanje (virmansko ili kartično) od kartičnog plaćanja na rate.

Ukoliko se kupac odluči za kartično plaćanje na rate, cijena izabranih artikala će biti korigirana za proviziju koju uzima kartičarska kuća, a konačna cijena artikala biti će prikazana u pregledu košarice prije zaključivanja narudžbe. Minimalni iznos transakcije za plaćanje na rate iznosi 500,00 kn.

Izjava o konverziji valute

Sva plaćanja karticama provode se u hrvatskim kunama. Ukoliko se plaća nekom drugom valutom, iznos koji će teretiti karticu dobije se preračunavanjem hrvatskih kuna u izabranu valutu, a prema tečaju Hrvatske narodne banke. Kod plaćanja navedeni iznos preračunava se u lokalnu valutu prema tečaju kartičarske kuće. Posljedica plaćanja u drugim valutama je moguće manje odstupanje naplaćenog iznosa od iznosa prikazanog u internet trgovini.

POVRAT I REKLAMACIJE

Sukladno čl. 10. Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) svi prigovori te reklamacije vezane za materijalne nedostatke proizvoda mogu se izreći u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte na adresu prodavatelja:

Biljevec 76, 42243 Maruševec, Hrvatska
e-mail: [email protected]

Pravo na reklamaciju kupac stječe ukoliko:

– se dostavljeni artikli razlikuju od naručenih
– su dostavljeni artikli oštećeni prilikom isporuke.

U slučaju da se nakon primitka kupljenog artikla od strane kupca pokaže da artikl ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja, kupac koji je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku može po svom izboru :

– zahtijevati od prodavatelja da nedostatak ukloni,
– zahtijevati od prodavatelja da mu preda drugi artikl bez nedostatka,
– zahtijevati sniženje cijene,
– tražiti povrat novca.

Cijena se snižava prema odnosu između vrijednosti stvari bez nedostatka i vrijednosti stvari s nedostatkom (čl. 420. Zakona o obveznim odnosima).

Ukoliko se kupac odluči za povrat novca, mora prodavatelju najprije dati primjereni rok za ispunjenje ugovora, odnosno rok da isporuči artikl bez nedostatka. Tek nakon tog roka, ako prodavatelj ne isporuči artikl bez nedostatka, kupac može tražiti povrat uplaćenog iznosa.
Zahtjev za povratom se obavezno dostavlja prodavatelju u pisanom obliku, a u prilogu mora biti račun iz kojeg je vidljiva kupnja kod prodavatelja.

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove prodavatelj i kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Varaždinu.
Moguće je i alternativno rješavanje sporova koje provode Hrvatska udruga za mirenje, Sud časti HGK, Sud časti HOK.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

CER-CO d.o.o. posebnu pažnju posvećuje privatnosti i zaštiti osobnih podataka naših kupaca. Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka Europske unije, kao i Zakonu o zaštiti osobnih podataka i drugim zakonskim propisima Republike Hrvatske, prikupljamo samo najnužnije osobne podatke korisnika u svrhu obrade upita i/ili narudžbe. Prilikom slanja upita i/ili narudžbe kupac daje suglasnost za obradu svojih podataka. Svaki korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje ili ažuriranje svojih podataka slanjem obavijesti na [email protected].

Osobni podaci se štite sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i neće se ni na koji način učiniti dostupnim trećim stranama osim onim poslovnim partnerima koji su nužni za realizaciju isporuke narudžbe. CER-CO d.o.o. ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite vaših podataka.
Osobne podatke ne prosljeđujemo neovlaštenim osobama niti organizacijama, niti ih koristimo za neke druge, nepredviđene i nedozvoljene svrhe.

Prilikom plaćanja kreditnim karticama u web trgovini www.startcbd.eu, kupac broj kreditne kartice i druge podatke upisuje izravno u obrazac pružatelja usluge online plaćanja, koji je sigurnom SSL vezom spojen s našom web trgovinom. Podaci o kreditnim karticama kupaca ne pohranjuju se u sustavu web trgovine CER-CO d.o.o. te ni na koji način nisu izloženi dohvatu niti neovlaštenom korištenju od strane trećih osoba.

Da bi se zaštitili osobni podaci i sami korisnici su odgovorni i dužni voditi brigu o sigurnosti svoje e-mail adrese te odgovarajuće antivirusne zaštite svog računala.

Sigurnost

HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

3dsecure upute za sigurnu internetsku kupovinu

Mastercard® SecureCode™ je usluga Mastercarda i izdavatelja vaše kartice koja vam pruža dodatnu sigurnost prilikom online kupovine. Za korištenje ove usluge nije vam potrebna nova Mastercard ili Maestro® kartica. Vi birate svoj osobni Mastercard SecureCode i nikada ga ne dijelite internetskim trgovcem. Privatni kod znači dodatnu sigurnost protiv neautorizirane upotrebe vaše kreditne ili debitne kartice kada kupujete on-line.
Svaki puta kada plaćate online Vašom MasterCard ili Maestro karticom, otvara se prozor izdavatelja Vaše kartice i traži Vas da unesete osobni SecureCode, jednako kao što vas traži da unesete PIN na bankomatu. U samo nekoliko sekundi izdavatelj kartice potvrđuje Vaše podatke i omogućava Vam da završite svoju online kupovinu.
Opširnije o Mastercard® SecureCode™ usluzi pogledajte na poveznici.

Verified by Visa – Ista kartica, dodatna online sigurnost.

Verified by Visa je usluga koja Vam omogućava online kupovinu uz dodatnu sigurnost. Jednostavnim postupkom Verified by Visa Vaš identitet se potvrđuje prilikom kupovine u online trgovinama uključenima u program. Ovaj pogodan način kupovine moguć je putem Vaše postojeće Visa kartice.
Osim toga, Verified by Visa je brz postupak. Potrebno je samo jednom registrirati svoju karticu i sastaviti svoju vlastitu lozinku. Potom, nakon obavljene kupnje u trgovinama uključenima u program, pojavit će se Verified by Visa prozor. Jednostavno unesite svoju lozinku i kliknite na “submit”. Vaš je identitet potvrđen, a kupovina sigurna.
Kako biste aktivirali Verified by Visa na svojoj Visa kartici ili saznali više o ovome, kontaktirajte svoju financijsku ustanovu koja Vam je izdala Vašu Visa karticu.
Opširnije o Verified by Visa usluzi pogledajte na poveznici.

American Express – jamstvo sigurne kupnje.

Kada kupujete online koristite American Express karticu kako biste iskoristili sve prednosti jamstva sigurne kupnje.

Vjerojatno nije promaklo vašoj pažnji da danas gotovo sve adrese imaju nastavak .com. Roba i usluge prodaju se na Internetu i kao rezultat toga došla je nova shopping era. Prednosti online kupnje su velike: danas gotovo sve možete kupiti na internetu, od knjiga do zrakoplovnih karata. Ipak, mnogi od nas su nervozni i ne osjećaju se sigurno kada treba dati broj kartice preko interneta. Imajući to na umu, PBZ Card je uveo novo osiguranje za svoje korisnike: jamstvo sigurne online kupnje. To osiguranje omogućuje da maksimalno koristite kupnju na internetu, a istovremeno uživate u osjećaju sigurnosti. PBZ Card stoji iza svake vaše kupnje, garantira sigurne transakcije i štiti vas od neovlaštenog trošenja bez obzira plaćate li American Express karticom u trgovini osobno, telefonskom narudžbom ili na internetu. Kada koristite American Express karticu za plaćanje na internetu, nećete biti odgovorni za troškove eventualne zloupotrebe kartice što vam omogućuje da sigurno i bezbrižno kupujete online.

PBZ Card provodi posebne mjere zaštite vaše online sigurnosti i privatnosti:

  • koristimo najnoviju tehnologiju kako bi vaš broj kartice bio zaštićen
  • imamo jasno izraženo određenje zaštite privatnosti (Online Privacy Protection Policy) kojeg se dosljedno pridržavamo

Opširnije o American Express – jamstvu sigurne kupnje pogledajte na poveznici.